[vc_row][vc_column][vc_column_text]


Slogan tvrtke mi održavamo drvo jakim: KORA® Sredstva za zaštitu drva u Bad Berleburg-u.

1948 Osnivanje tvrtke od strane Kurta Obermeiera u Bad Berleburgu. Distribucija sredstava za zaštitu drva Basilit i Basileum tvornice I.G. Farbenfabriken AG, Leverkusen.
1953 godine tvrtka Kurt Obermeier prva je strana tvrtka koja je od Bayer AG dobila ugovor o zastupanju s pravom korištenja Bayer-kreuz.

1960 dodatno tvrtka Kurt Obermeier KG kao jedina strana tvrtka dobiva status distribucijskog mjesta Bayer AG.
1971 Dipl.-Kfm. Holger Obermeier pridružuje se tvrtki kao direktor. Stjecanje drugog područja na prometno povoljnom mjestu u Duisburgu.
1980 Proširenje portfelja proizvoda formulacijom vlastitih proizvoda na osnovi Bayer specijalnih kemikalija.
1990 Tvrtka Kurt Obermeier GmbH & Co. KG započinje s proizvodnjom vlastitih proizvoda za zaštitu drva pod imenom KORA®. Proširenjem asortimana proizvoda povećava se i proizvodni pogon, kao i laboratorijski i skladišni kapaciteti.
1994 Puštanje u pogon najmodernije proizvodnje soli na lokaciji Bad-Berleburg-Raumland.
2004 Certificiranje sukladno DIN EN ISO 9001:2000.
2005 Godine proširenje skladišnih i punilačkih kapaciteta podružnice Duisburg kroz novogradnju i modernizaciju građevina i postrojenja. Buduća sigurnost ulaskom sinova Dipl.-Kfm. Jochen Obermeier i odvjetnika Henning Obermeier.
2010 Izgradnja višenamjenske hale za proširenje proizvodnje boja, uključujući djelomično automatizirane punionice i
računalno potpomognutu skladišnu logistiku.
2012 Davanje prvih odobrenja u skladu s biocidnim zakonodavtsvom (BPD 98/8/EG) za aktivne tvari koje sadrže koranol i koralan proizvode. Za više saznanja o istraživanju i razvoju na sljedećem linku: Forschung und Entwicklung.

Korijeni: 78.000 hektara šume i više od 70 godina iskustva.

KORA® zaštita za drvo je marka tvrtke Kurt Obermeier GmbH & Co. KG, kojom upravlja vlasnik srednje veličine treće generacije. Njihovo sjedište se nalazi u jednoj od najbogatijih šumskih regija, usred planine Rothaar: u Bad Berleburg-Raumland, mjesto na jugoistoku Vestfaije. S tog mjesta opskrbljuju obrte i industrije već od 1948 g. s profesionalnim proizvodima za zaštitu drva – već od 1988 i sa vlastitim proizvodima marke KORA®.

Više od 70 godina iskustva i beskompromisna tvrdnja o kvaliteti nalazi se u svakom od njihovih više od 60 proizvoda za zaštitu drva. Kako bi što više udovoljili visokim zahtjevima profesionalnih korisnika, neprestano rade na optimizaciji proizvoda.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]