-30%

Lazura za drvo Compact MSL

165.25 kn

✓ Otporna na vremenske utjecaje

✓ Elastična

✓ Lako se razmazuje

✓ Izvrsna svojstva

✓ Naglašava strukturu i godove

Za drvene kuće, vanjske obloge, prozore, vanjska vrata itd.

Potrošnja: cca. 160-200 ml/m2 u dva do tri radna koraka

MOGUĆA PRODAJA PO PONUDI - osobno preuzimanje u skladištu. Ako trebate pomoć, nazovite nas na 0919182000
Obriši
Girl in a jacket

Boje za drvo. Izvrsna vodoodbojnost zahvaljujući posebnoj kombinaciji veziva. UV-zaštita kroz sadržaj UV-postojanih, viskootpornih pigmenata.

Svojstva: Otporna na vremenske utjecaje, UV-postojanost, regulira vlagu, lako se razmazuje, izvrsna svojstva razlijevanja, izvrsna prionjivost, slabog mirisa, transparentna, naglašava strukturu i godove, svilenkastog sjaja.

Područja primjene: Za dekorativni dizajn površina i kao zaštita od vremenskih utjecaja za masivno i djelomično masivno drvo u vanjskom području koje nije u kontaktu s tlom. Za drvene kuće, vanjske obloge, prozore, vanjska vrata itd.

Postupak nanošenja: premazivanje.

Količina nanošenja: cca. 160-200 ml/m2 u dva do tri radna koraka

Priprema: U potupnosti odstraniti pokrivne, bezbojne ili debeloslojne lazure. Površine očistiti od prljavštine i prašine. Jako trošne površine prebrusiti, kako bi se odstranila vlakna koja strše i postigla ravnomjerna površina. Nove, hoblane površine također prebrusiti kako bi se poboljšala upojnost materijala (granulacija 80/120). Pri brušenju nositi zaštitn masku. Prekriti bitumenske površine i umjetne materijale kao i žbuku, beton i kamene površine kako ne bi došlo do onečišćenja tih površina.

Preporuke za uporabu: tiksotropna lazura gotova je za upotrebu. Ne dodavati razrjeđivač. Prije upotrebe dobro promiješati. Struktura gela ponovno se brzo vraća. Premazivati mekim kistom u smjeru vlakana. Svi tonovi se mogu međusobno miješati. Bezbojna vrsta kao jedini premaz za vanjsku primjenu nije pogodna. Vlaga drva ne smije prelaziti 20 %. Vrste drva koje mogu dovesti do diskoloracije mogu utjecti na ton boje. Prije nanošenja na veće površini provjeriti ton boje. Preporuka je probni premaz. Za postizanje ravnomjernog tona na drvu s različitim upijajućim svojstvima (npr smreka, bor) prije nanošenja lazure u boji, nanijeti bezbojni temeljni premaz (npr. Koranol Grund bezbojni) ili tikstropnu lazuru u bezbojnom tonu. Kod ne zaštićenog drva u vanjskom području potreban je temeljni pemaz koji štiti od plavila i trunjenja, npr. Koranol Grund bezbojni.

Optimalna temperatura obrade i sušenja + 15 °C do + 30 °C (odnosi se na podlogu, Koranol Compact MSL i temperaturu okoline). Temperatura sušenja najmanje + 5 °C.

Gustoća: cca. 0,89 g/cm3
Čišćenje alata: sredstvom za čišćenje kistova, razrjeđivačem ili sintetičkom smolom.
Pakiranja: 0,75 l | 2,5 l | 5 l | 20 l

 

 

Izvor: Boje na bazi ulja, lazure i temeljni premazi za zaštitu drva i dekorativnu obradu drveta u vanjskom i unutarnjem području. Tiksotropna lazura na bazi alkidne smole, sadrži otapala

 

Koranol® Compact MSL

Made in Geramny

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Lazura za drvo Compact MSL”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *